FNH- terhesség

Ct és Mri vizsgálattal igazolt FNH -t mutattak ki. Rendszeres kontrollra járok hepatologiára, és az ultrahang és labor eredmények már több mint 1, 5 éve változatlanok. Most derült ki, hogy kisbabát várok. Meg vagyok ilyedve, hogy mi lesz most, mert tudtottam a hormonfelborulás árthat a májfunkciómnak és a már meglévő FNH-nak is. Ráadásul Stimuloton gyógyszert szedek már 1 éve. Nem tudom mit tegyek. Nem tudom mi vár rám. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a májbetegség témában

A Stimuloton nem okoz magzati károsodást az eddigi tapaszatlatok alapján (bár a harmadik trimeszterben még kevésbé javasolják szedését, mert az újszülöttnélé megvonási szindrómát hozhat létre). A FNH, bár érzékeny lehet a hormonális változásokra, nem okoz problémát a terhesség alatt, maximum fokozott ultrahangos követés javasolt.

Kérdés: 2010. december 14., 11:46; Megválaszolva: 2010. december 16., 14:27
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emésztőrendszer probléma
Emésztési zavarok.
Végbél tájékán furcsa erzes
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés