• Kisgyerek szorulásos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kérdésem az lenne, hogy 2,5 éves kislányomnak mostanában 3 naponta van széklete, és nagyon kinlódik kakilás közben. Csak pelenkába hajlandó kakilni, és legutóbb annyira fájt neki, hogy most nem is mer nyomni, pedig akkor bennmaradt egy kemény darab (mivel maszíroztuk a pociját, és tornáztattuk, így láttuk). Adtam neki egy fél glicerines kupot, de nem hatott, vagyis inkább nem mert szegény nyomni a legutóbbi fájdalom emléke miatt. Az étrendjén minenképp változatan fogunk, mivel a Mikulás miatt mostanában napi szinten evett csokit, és a kakó ivást is befejezzük. Kérdésem inkább az, hogy az ilyen nehéz kakilásnak van-e valami veszélye?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező! A veszélye az, hogy a kemény széklet a kicsi lány popsiját felsértheti, és diszkomfort érzetet okoz a székrekedés. Duphalac recept nélkül kapható, ezzel lágyítsa a kicsi székletét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 08., 07:58; Megválaszolva: 2010. december 09., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés