• Visszatérő betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Nekem már több éve van egy betegségem ami ugyanazokkal a tünetekkel körülbelül 3 havonta visszatér.A tünetek: hasi fájdalom,láz, vállfájdalom,gyakori böfögés,vérképemben ilyenkor a CRP magas: 100 feletti szokott lenni. Mivel csak ebben az évben lettem nagykorú ezért eddig gyermekorvosokhoz jártam. Kezeltek már ezek a tünetek miatt Crohn betegséggel is. Nincs hasmenésem és a székletem is teljesen rendben van. Idén nyáron már megint előjött a betegségem. Felkerestem egy felnőtt gasztroenterológust aki az összes alapvető vizsgálatot elvégezte rajtam. Volt gyomortükrözésem,vastagbéltükrözésem,hasi CT-m, hasi MRI-m, Nagy labor,széklet vizsgálat. A végén minden vizsgálatnegatív lett a Crohn betegséget se lehetett igazolni.csak a székletmintám lett pozitív Clostridium difficile A toxin-ra. Erre kaptam gyógyszert és hatásosnak bizonyult mert a 139-es CRP-m pár nap alatt 8-ra csökkent és én is jobban éreztem magam. Ekkor már nyár vége volt egész nyáron beteg voltam. 10 kilót fogytam és megviselt a betegség de már nem először. Ezek után jól éreztem magam vissza is híztam azt a 10 kilót,de ismét eltelt 3 hónap és megint előjöttek a tünetek ismét beteg vagyok. Elkezdtem szedni a gyógyszert de most az sem hat. Kezelőorvosom a háziorvosomhoz küld hogy biztos valami vírus,de én tudom hogy nem az mert már pár éve ismerem ezeket a tüneteket és ez nem vírus. A háziorvos meg a kezelőorvoshoz küld mert ő meg nem akar beleszólni a kezelőorvos munkájába. Azt szeretném kérdezni, hogy mit tegyek milyen orvoshoz forduljak milyen irányba induljak el? Mi lehet a betegségem ami mindig ugyanazokkal a tünetekkel és ugyanolyan "forgatókönyv" szerint zajlik. Én már kitapasztaltam napra lebontva hogy milyen fájdalmaim és hol jelentkeznek és milyen típusúak. Ha érdekli akkor egy másik levélbe leírom. Köszönöm a segítséget!

        Dr. Plósz János válasza a emésztési panasz témában

        A gastroenterológus mellett egy infektológus (fertőzéses kórképekkel foglalkozó kollega) felkeresését tudnám javasolni. A Clositridium difficile pozitivitás nem elsődleges betegség, általában antibiotikus terápia okozta bélflóra károsodás következtében létrejövő Clostridium colonozáció eredménye. Bennem még a Whipple-kór lehetősége merült fel illetve esetleges vékonybelet érintő Crohn betegség (ez utóbbi kapszulás endoszkópos vizsgálattal igazolható).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 06., 18:45; Megválaszolva: 2010. december 07., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés