• Tavaszi colonoscopia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok, nagyszüleim emésztőrendszeri daganatokban haltak meg 70 éves koruk felett (vastagbél), ezért nagy ijedtségemben (egyébként panaszmentesen) 2009 nyarán úgy döntöttem, hogy szűrésképpen vastagbéltükrözésen veszek részt. A vizsgálat során egy 3-4 milliméteres polipot távolítottak el, kórszövettani eredménye: adenoma tubulare coli. D12.6. A vizsgálóorvos 1 éves kontrollt javasolt. Idén nyáron elmentem kontrollvizsgálatra, de kiderült, hogy sem bódításban, sem altatásban nem csinálják már meg az itthoni kórházamban ezt a vizsgálatot. Sajnos nem vagyok elég bátor az altatás nélküli vizsgálatra. Próbáltam más kórházakat keresni a környéken, de sehol sem találtam olyat, ahol kérésre altatásban végzik a colonoscopiát. Csak magánrendeléseket találtam, illetve gasztroenterológiai központokat, ahol a vizsgálatok térítéskötelesek (60-70 ezer forint). Az lenne a kérdésem, hogy az Ön szakmai véleménye szerint nagy felelőtlenség lenne-e a részemről, ha kora tavaszra halasztanám el a kontrollvizsgálatot, amikorra össze tudom gyűjteni a pénzt a vizsgálatra? Egyébként teljesen panaszmentes vagyok, és csináltam székletvértesztet is, ami negatív lett. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a colonoscopia témában

        Nem kell nyugtalankodnia, az eltávolított polypus mérete igen kicsi volt és a szövettan is megnyugtató, így a tavaszi vizsgálati időpont sem lesz későn.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 03., 11:06; Megválaszolva: 2010. november 05., 07:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés