Plósz doktor Úr! Szoptátas alatt lehetséges-e?

Tisztelt dr Úr! Szeretném megtudni, h a szoptatás alatt szedhetem e a xalazin 500 mg-os tablattát (3x2). Edddig salazopyrin en-t szedtem, de a doktor úr, azt javasolta, h álljak át a xalazinra. Akkor is felhívtam a figyelmét, h szoptatok, sőt a babám is ott volt velem, így kizártnak tartom, h elfelejtette volna, de a betegtájékoztatóra a gyerek teljes leválasztását írják. Telefonon még egyszer rákérdeztem, s azt a választ kaptam, h minden ilyen gyógyszerre rá van írva. Kérdésem, h nem ártok e ezzel a babámnak ( 8 hónapos). Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a szoptatás témában

A szakmai előiratban tényleg az áll, hogy amennyiben szükséges a terápia folytatása, a szoptatást fel kell függeszteni. Ugyanakkor az is igaz, hogy a gyógyszer csak igen kis mennyiségben választódik csak az anyatejjel, ráadásul ha jól sejtem, a 8 hónapos gyermek táplálkozásának egyre kisebb részét teszi ki az anyatej. Tehát szakmai alapon azt kell válaszolnom, hogy a Xalazin szedése mellett függessze fel a szoptatást (azonban 8 hónapos gyermek és a mesalasin hatóanyag mellett nem látok lényeges kockázatot a szoptatás folytatásában sem).

Kérdés: 2010. szeptember 15., 09:02; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 19:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés