Gyógyszerkölcsönhatás?

Tisztelt szakértők! 5 éve szedem a Lindinette 20 fog.gátlót, mert semmiképpen sem szeretnénk több gyermeket, mivel 6 éve volt Hellp-szindromás szülésem, egy hajszálon múlt az életünk, kisfiam koraszülött lett, de szerencsére mára már egészséges nagyfiú.Két éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget, amire napi 2-szer 0.5 mg Helex sr-t szedek. Most felírták még mellé a Cipralex nevű szorongásoldót is(10 mg). A fő kérdésem az lenne, hogy a Helex és a Cipralex szedhető-e együtt a Sensonette fog.gátlóval, vagyis nem veszik-e el a fog.gátlóm védő hatását? Ezenkívül még olyan kérdésem lenne, hogy úgy néz ki vasfelszívódási zavarom van, mert magasabb a vas a véremben(a felső határ 27, nekem pedig 37 volt a vasam).Ez nem zárja ki valamelyik gyógyszer szedését? Vagyis nincs esetleg ellenjavallat valamelyik gyógyszerre ilyen esetben? És az utolsó kérdésem az, hogy a kicsit emelkedett össz. bilirubin szintemet nem emeli még esetleg a Cipralex, amit most kezdenék el szedni? (bilirubin össz felső határ 20, nekem 24 volt) A májfunkció értékeim mind jók lettek, és az alvadási faktorok is. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a máj témában

Kedves Hölgyem! A fog.gátlók okozhatják a pszichiátriai szerek vérszintjének emelkedését, ezért szoros követés szükséges a dozírozásnál. A vas magasabb szintje miatt még nem ellenjavalltak a gyógyszerek, de a máj állapotát rendszeresen ellenőrizni kell, a szedett gyógyszerek a bilirubin szintjét tovább emelhetik, fokozott óvatosság szükséges.

Kérdés: 2010. szeptember 03., 22:41; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 15:26
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Gyomor helyreállítása.
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia