Cholesterolozis

Tisztelt Válaszadó! Hasi UH vizsgálat során találtak az epehólyagban 10 mm nagyságú, és több kisebb echogén képletet, hangárnyék nélkül, melyek v.s. cholesterolosisnak felelhetnek meg. Az lenne a kérdésem, hogy ezek epekövek-e, vagy valami más? Ki kell-e vetetni, vagy nem muszáj? Komolyabb panaszt nem szokott okozni, azon kívül, hogy "érzem" a jobb oldalam, meg időnként gyomortájéki fájdalmam van, ami nem túl erős, és hányingerem is szokott lenni. De szedek többféle gyógyszert magas vérnyomásra, cukorra, koleszterinre, lehet hogy a gyógyszerek okozzák a gyomorpanaszt? Mivel az UH vizsgálatot urológus kérte, és ő a vesékre volt kíváncsi (ott nem találtak semmit) így ezzel a kérdéssel nem foglalkozik. Kihez forduljak, vagy kell-e egyáltalán foglalkozni vele. Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a epe témában

Tisztelt Kérdező! Egyértelműen epehólyagkövesség igazolódott. A 10 mm-es eltérés már nem cholesterolosis, hanem epehólyagkő. Kezdje el az epés diétát és panaszok esetén történjen laborvizsgálat (májfunkció, bilirubin). Jeveslom, hogy a diélta mellett legyen újabb ultrahang és ez döntsön a műtétről.

Kérdés: 2010. augusztus 28., 22:58; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 16:45
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés