• Nyelési zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szinte még soha sem voltam orvosnál. Ezért nagyon nehezen is tudom megfogalmazni problémámat. Az utóbbi időben már párszor előfordult, hogy jóízű falatozás közben ( nem az elején) azt érzékelem magamon, hogy mintha lezáródna a szervezetem. Ez után még egy csepp folyadékot sem tudok lenyelni, és ez a folyadék hányingert okoz. Ezenkívül más előtte elfogyasztott szilárd étel kijönni sajnos nem tud. Csak bizonyos idő eltelte után tudok ismét inni. A torkom gyakran száraz, és elég gyorsan is eszem. Kérem szíves válaszát mi lehet a bajom. Válaszát előre is nagy tisztelettel köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyelészavar témában

        Kedves Uram! A nyelészavart több dolog is okozhatja, ezek között banálisabbak és súlyosak is szerepelhetnek, ezért a vizsgálat nem maradhat el. A nyelőcső mozgászavara, szűkülete, a garatot, gégét szűkítő folyamatok, de akár pszichés ok is szóba jöhet, sőt a megnagyobbodott pajzsmirigy is tud hasonlót csinálni. Azt javaslom, hogy először gasztroenterológust keressen fel, ha itt nem igazolódik eltérés, akkor fül-orr-gégészhez forduljon.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 18:39; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés