Aranyér a furcsa, nyomó érzés?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Még nyár elején jelentkezett a problémám, amellyel kapcsolatban az Ön segítségét, véleményét kérném. Már több hete érzek a végbélnyílás környékén egy furcsa, nyomó érzést, ami szinte folyamatos. Nem fáj, csak tisztára olyan, mintha lenne ott valami. Szerintem belül lehet valami, mert kívül semmilyen elváltozást nem tapasztaltam. Amióta érzem ezt a nyomást, azóta áll fenn az a probléma, hogy ha össze teszem a lábaimat, akkor egy pár másodpercen belül érzem, hogy mintha egy kis levegő távozna a végbélnyílásomból, még akkor is, ha az nem bélgáz...kicsi mennyiségben, ugyan, de érzem, hogy valami légnemű dolog távozik onnan. 22 éves vagyok és elég mozgásszegény életmódot élek, kb. 15 éves koromig gyakran volt székrekedésem, főleg kb. 6-7 évesen, amikor is többször előfordult, hogy akár 3-4 napig nem volt székletem, tehát biztos vagyok benne, hogy minden esélyem megvan arra, hogy aranyerem legyen. Nem fáj, nem vérzik, székeléskor sincs általában semmi gond - manapság nincs székrekedésem - csak röviden olyan, mintha belül lenne valami ami mintha nyomódna, és ha ülök, akkor sokszor érzem, hogy valami levegőszerűség távozik a végbélnyílásomból. Önnek mi a véleménye, mit lehet ezzel tenni? Az aranyér hosszútávon vezethet végbél vagy egyéb emésztőrendszeri rákfajtához? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a végbél témában

Tisztelt Uram! Panaszai leginkább aranyérre jellemzők. Az Ön helyében én szakembert, proktológust keresnék fel (én már megtettem), hogy hosszútávra akár műtét nélkül is megoldja a problémát. Az aranyér elméletileg vezethet rosszindulatú elfajuláshoz, de daganat is okozhat aranyeret, ezért is javasolt a vizsgálat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 02., 18:34; Megválaszolva: 2010. augusztus 09., 13:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés
Szülés utáni székelési probléma
Emésztési zavar
Vastagbélrák mennyire...