Szorulás

két évvel ezelőtt volt trombotizált aranyér műtétem most már egy éve h heti talán egy alkalommal kell kimennem és akkor is órákat szenvedek mert nem tudom kinyomni magamból olyan kemény mint a kő kaptam hashajtó szirupot lekvárt több házi praktikát is alkalmaztunk de semmi ha meg elkapa hasmenéses vírus akkor meg nem érzem mior kell és kifolyik iszom is rendesen gyümölcsöt is eszem és mégsem megy glicerines kúppal szoktam lazítani akkor kicsit sikrül.most még terhes is vagyok és így nem lehet erőlködnöm de nagyon kellemetlen mert fáj a hasam tőle. Mitől lehet ez?

Dr. Csuth Ágnes válasza szorulás témában

Tisztelt Kérdező!

Terhesség során az oki kivizsgálás nem lehetséges. A leggyakoribb ok a funkcionális, azaz kimutatható szervi eltérés nincs. Alkalmazzon pro- és prebiotikum kúrát, egyen sok növényi rostot. Kerülje az egyszerű szénhidrátot és péksüteményeket. Mozogjon miden nap legalább fél órát (séta) . Folyadéknak szénsavmentes ásványvizet igyon. Fájdalom esetén helyileg aranyér elleni kenőcs bármikor alkalmazható.

Kérdés: 2010. július 23., 12:45; Megválaszolva: 2010. július 26., 11:04
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
szorulásom van, hetente 1-2 székletem...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már 2 hónapja csak heti 1 maximum 2 alkalommal van székletem az sem sok. A hasam feszül, szúr, fáj, állandó teltségérzet...
Szorulás menstruáció előtt
Tisztelt Doktor Úr! Azt tapasztaltam, hogy egy héttel mielőtt megjönne szorulás gyötör. Nagyon kellemetlen. Semmilyen gyógyszert nem szedek, úgy a...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák
Külső aranyér panasz