• Kóros fogyás, gyomorbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! Segitseget szeretnem kerni. Ikertestveremnek tobb hete mar gyomorfajdalmai vannak. Minden, amit eszik kijon belole. 47kg volt, es most mar csak 41kg. Bejar dolgozni a hivatalba, de nagyon nehezen tudja elvegezni a munkajat, es mar tobbszor szabadsagot is kivett az elmult hetekben, mert keptelen volt dolgozni. Azt mondja, hogy valami habzo anyagok jonnek ki belole, es mososzerhez hasonlit. Volt orvosnal, de azt javasoltak neki, hogy egyen tobbszor es tobbet. Gyomortukrozesre van berendelve, de szegeny annyira fel, hogy nem mer elmenni szerintem. Javasoltam neki, hogy kerdezze meg a scan-t, mert allitolag azzal is ki lehet mutatni, ha gyomorfekelye vagy gyomorrakja lenne. Mert nagyon be van horpadva a mellkasa kiskoratol, ezert is fel, hogy a gyomortukrozestol esetleg valami baja lehet. Szeretnem megkerdezni Ont, hogy mi lehet a baja, es mit tudna javasolni? Nagyon szepen koszonom. Tisztelettel: Szandra

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        A mellkasi deformitás nem okoz problémát a gyomortükrözés során. Azonban panaszai alapján inkább emésztési zavar lehetősége merül fel. Első körben a lisztérzékenység merülne fel bennem (ez vérvétel során kimutatható). Emelett érdemes lenne széklettenyésztést illetve parazita-vizsgálatot is végezni. A gyomorfekély illetve rák kimutatható ugyan röntgenes vizsgálattal, de az endoscopos vizsgálat sokkal informatívabb illetve mintavételi lehetőséget is biztosít.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 12., 12:18; Megválaszolva: 2010. július 12., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés