• Hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok. A problémám, hogy egy héten kb 2-3x úgy ébredek reggel, hogy a hasam enyhén fáj, és hogy mennem kell a WC-re.Általában ilyenkor megy a hasam, vagy híg a székletem, de már arra is volt példa, hogy nem volt semmi gond. Már régóta megy ez így, és nem értem miért, úgyanis eddig nem volt ilyen jellegű problémám. Nem véres a széklet, és max 1-2 hasmenés után egész nap nincs semmi bajom. A családomban ilyen probléma még nem volt senkivel. A táplálkozásomban szerintem olyan vagyok, mint egy átlag ember, igaz hogy iszonyú kevés folyadékot iszok meg. Sokat stresszelek, és lehet hogy ez is közbejátszik. Más egyéb tünetem nincsen.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hasmenés témában

        A hasmenésnek nagyon sok oka lehet, például táplálkozási hiba, stressz, irritábilis bél szindróma, tejcukor-érzékenység, pajzsmirigy-túlműködés, stb. A javaslat a táplálkozás rendezése, a stressz kerülése, bélflóra rendezése probiotikummal. Ha ez nem segít, gasztroenterológiai kivizsgálás indokolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 03., 13:51; Megválaszolva: 2010. július 06., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés