• Endoszkóp kapszula

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Sokat olvastam az endoszkóp kapszuláról az interneten, és a gyomortükrözés helyett inkább amellett döntenék. Ön szerint ez az eljárás - a betegség felderítése szempontjából - mennyivel eredményesebb, mint a tükrözés? Van-e értelme annak, hogy ezt a tb által nem támogatott megoldást válasszam? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a endoszkóp témában

        A kapszulás endoscopia a jelenlegi szakmai irányelvek szerint a vékonybél-vérzések illetve vékonybél Crohn-betegség diagnosztizálására elfogadott módszer. Bár létezik nyelőcső vizsgálatára való kapszula, ez a vizsgáló módszer jelenleg nem alternatívája a gastroscopiának. Ez utóbbi végezhető altatásban is, és még így is kisebb anyagi terhet jelent, mint a capsulás vizsgálat és az endoscopos vizsgálat során lehetőség van biopsziás mintavételre is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 23., 09:15; Megválaszolva: 2010. június 26., 17:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés