gasztroenterologiai panaszok!

Kedves Doktor (Nő, Úr) Lassan három éve fenállo tüneteim vannak.Hasi pufadás, hasmenlés, fejfájás, végbéltáji csipő, égő fájdalom leginkább székelés után, rossz közérzet, émelygés, hasi fájdalom, csalán kiütések a tenyeremen és a könyök hajlatban néha a nyakamon.Vastagbél tükrözést javasolt 3 éve a gasztroenterologus ami semmit nem mutatott ki. Majd nemrégiben újbol felkerestem az orvost mert a tüneteim egyre fokozodtak.Ekkor egy hidrogén kilégzési tesztet javasolt. Megis történt amikor éhgyomorra belefujtam a tesztgépbe 20-at mutatott, de utána a teszt folyadék(tejcukor)megivása után ez az eredmény nem ment feljebb. Ekkor kezdtem utána járni a neten mikor lehetséges hogy az emberi szervezet hidrogén gázt lélegezzen ki.És arra jutottam hogy más cukrok esetében is elöfordul pl: ( Beszámoltak szacharóz-, izomaltóz-, keményítő-, néha maltóz- és fruktózintoleranciáról is. Több diszacharid esetében is tudunk emésztési hiányosságról ), vagy késleltetett laktoz érzékenység esetében is. Az lenne a kérésem segitsen nekem, hogy hol tudnék a problémámmal kapcsolatban más vizsgálatokat is végeztetni pl:olvastam vérvételből.vagy székletből, hidrogén teszt más cukrokra.Budapesten lakom és van tb kártyám. Anyagi helyzetem nem engedi meg, hogy mgán orvoshoz forduljak. A gasztroenerologus a laktoz hidrogén vizsgálat után azt mondta majd jöjjek vissza de nem tudja mit tegyen.Nem értem miért nem készitett egy vérvizsgálatot abbol is meglehet nézni a laktoz betegséget. Már nőgyogyászatra is küldtek rákszűrő vizsgálatra de mire vissza vittem a leletet a gasztroenterologiára már új orvos volt. Ő pedig azt mondta nem rákszűrő hanem ultrahang vizsgálat kell hogy kizárjuk a nőgyogyászati problémákat. Majd ezt is elvégeztettem.Kérem segitsen hová tudnék menni. Előre is köszönöm segitségét. Tisztelettel Esemes.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a haspuffadás témában

Első körben, ha laktózterheléses hidrogén kilégzési teszt során nem emelkedik a kilélegzett levegő H2 tartalma, akkor a teszt negatív, tehát laktóz intolerancia nem áll fenn. Ez amúgy is könnyen kiderül, mert a panaszok laktóztartalmú ételek elfogyasztását követően jelentkeznek illetve a laktóz kerülésével a panaszok is megszűnnének. A bizonyos ételek fogyasztását követően megjelenő hasi panaszok illetve csalánkiütések ételallergia mellett szólhatnak, ez vérvétel során kimutatható (bár az eredmény sok eseteben nehezen értékelhető). Emelett javaslom a lisztérzékenység megerősítését vagy kizárását (szintén vérvétel során). Sajnos abban nem tudok Önnek segíteni, hogy Budapesten hová fordulhat, de mindenképp háziorvosa felkeresésével kell kezdenie, majd az ő rendelésével illetve továbbutalásával folytatnia.

Kérdés: 2010. június 22., 10:48; Megválaszolva: 2010. június 24., 20:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vélemény kérés
sovány vagyok hizni szeretnék
Veres nyálka szellenteskor
Sörélesztő intolarencia
Műtét utáni hasmenés