• Vastagbélrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Lehetséges 23 éves korban vastagbélrák kialakulása? A tüneteim nagyon erre utalnak. Ugyanis alapvetően van vérszegénységem és vashiányom is már régóta. Ráadásul nemrégiben refluxot is megállapítottak nálam. A székletürítéssel is az a problémám ami a leírt tünetek közt van. Tehát hasmenés és székrekedés váltakozik. Vékony ceruzaszerű a székletem. Hál istennek nem véres, legalábbis én nem vettem észre. Elég sokszor puffadok és savas a gyomrom. Az étkezési szokásaimmal nem hiszem hogy gondok lennének. kólát nem iszom, mert rosszul vagyok tőle. Talán kicsit sokat ülök és keveset mozgok, nem dohányzom, ezenkívül szeretem az édességeket, de azt se viszem túlzásba. Nagyapámnál most nemrég diagnosztizáltak vastagbélrákot. Fogamzásgátlót szedek egy éve, Amitől hányingerem is szokott néha lenni erre B6ot szedek. Arra is gopndolam nem-e a fogamzásgátló kavar be az emésztésembe. A refluxomra semmit sem szedek. Nem akarok Hipochondernek tűnni :) ezért inkább először önt kérdezem.

        WEBBeteg szakértő válasza a emésztőszervi panasz témában

        Lehet vastagbélrák akár 23 évesen, vagy korábban is. Ha a családban halmozottan előfordul, akkor az Ön esetét sem lehet félvállról venni, ezért mielőbb keressen fel egy gastroenterológust, aki elvégzi a vastagbéltükrözést is. Ha ez negatív eredményű lesz, akkor lehet a többi lehetőséggel is „elbíbelődni”.

        Üdvözlettel:



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-10 16:23:14; Megválaszolva: 2010. június 10., 16:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés