• Attól félek, aranyerem van! Mi a teendő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr / Doktornő!

        Pár éve jelenetkezett először az a probléma, hogy székeléskor vérzést is tapasztaltam. Nagyon megrémültem, és telefonáltam a háziorvosomnak. Pár kérdését megválaszolva ő azt felelte, minden bizonnyal aranyerem van, (sajnos anyukámnak is volt), ne aggódjak, csak kerüljem az ülő testhelyzeteket, és minél többet mozogjak. Szerencsére a vérzés nem jelentkezett többet, rendszeresen sportoltam, sok rostot eszem, csak a kis duzzanatot éreztem a végbélnyílásomnál.

        Sajnos azonban vizsgaidőszakom van, rengeteget ülök, napi 12-16 órákat is! A mai nap ürítésnél megint tapasztaltam a vért, és a viszkető érzést is (ami egyébként szintén nem szokott jelentkezni.) Mi tévő legyek? Nem szeretnék műtétet, és tudom, hogy hülyeség, de orvoshoz sem mennék szívesen. Tudok egy kicsit tornázni itthon, a táplálkozásom szerintem megfelelő, de ez elég? Milyen, vény nélkül kapható kenőcsöt tudok beszerezni a gyógyszertárból?

        Hálásan köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Kedves Kérdező!

        Pl. a Hemorid, a Mastu kenőcs és még számos más aranyérkenőcs jó hatású. Emellett fokozott intim higiénia, kifejezett panaszok esetén kamillás ülőfürdő javasolt. A széklet lazán tartása (Nem hasmenéses jelleggel!) alapvető szintén.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-22 17:02:01; Megválaszolva: 2010. május 22., 17:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés