• Hasnyálmirigy gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértők!

        Kérdésem a következő lenne. Lehet egy 4,5 éves gyermeknél hasnyálmirigy gyulladás a következő laborértékek alapján? Vas:21,6, laktát dehidrogenáz:639,lipáz:100,alfa-amiláz:222.,vérselytsüllyedés:18.  Semmi tünete nincs. Nem fáj a hasa, nem lázas. Hónapok óta állandóan légcsőhurutos, rengeteg antibiotikumot szedett, alig volt étvágya,koraszülött volt,1730 grammal, súlyos májbetegséggel született, de már egészséges. CMV fertőzése volt születésekor. Nem lehet valami felszívódási zavara inkább? Már több mint egy éve 13 kg. Nem megy a súlya sehová.

        Köszönettel: Sarkadi Éva

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hasnyálmirigy gyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Az eredmények alapán nagy valószínűséggel gyulladás nincs kislánya szervezetében, hasnyálmirigy gyulladás egész biztosan nincs. Lisztérzékenysége ennek ellenére lehet, leginkább azt javasolnám, hogy keressenek fel gastroenterológust, aki fizikális vizsgálattal és esetleges kiegészítő vérvételekkel segíthet Önöknek a diagnózist felállítani.

        PS: az ismétlődő felsőlégúti hurutok gyengíthetik a szervezetet és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy ne hízzon a kislány.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-17 14:19:48; Megválaszolva: 2010. május 17., 14:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés