• mi ez a bacilus?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Elöször is szeretném meg köszönni a választ előző kérdésemre. Most van egz újjabb kérdésem.Egyik csládtagom egy pár nappal ezelőtt az analizisek alapján megtudta hogy gyomrában megtalálták az úgynevezett helikobacilust (lehet hogy nem ez a magyar neve pontossan).de gondolom hogy valahogy igy neveyik azt a bacilust amit a vizből lehet megkapni.azt szeretném tudni hogy mekkora az esélye hogy az én családomnak is legyen mivel hogy szoros kapcsolatban állunk a beteggel.Ugyan olyan minőségű vizet iszunk és ugyan olyan ételt eszünk mert ugyan abban a házban lakunk, hát ha csak első fokú rokonok vagyunk de nem lakunk eggyütt? Ha most a megfelelő kezelést kapja az aki ezzel fertőzött teljessen kigyógyulhat és elkaphatja-e még egyszer ugyan ezt a bacilust? köszönöm előre is tisztelettel cosma gizella

         

         

         

         

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a helicobacter pylori témában

        Szoros együttélés esetén (közös pohár, evőeszköz használat) létrejöhet a fertőzés átadása. A helicobacter pylori egy 7 napos kombinált antibiotikus kúrával kiirtható a gyomorból, de a kezelés befejezését követően újrafertőződhet az egyén. Ennek esélye kb. évi 1%.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010-03-17 11:57:50; Megválaszolva: 2010. március 17., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: