• Reflux és kellemetlen szájszag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorno, Korabban mar irtam Onnek kellemetlen szajszaggal es a reflux-szal kapcsolatban. Sajnos ugy erzem hogy nem refluxom van. A legfobb tunet a savtultenges, visszafolyas az hianyzik... reggelente szoktam felkohogni egy keves sargas, nyalkas dolgot, de semmi olyan keserut amit a gyomorsavra irnak. Mas tuneteim viszont vannak, igy a rossz alvas, a mellkasi szuro fajdalom, hajhullas, stock szeru eles szuro fajdalom a nyakba, ujjak zsibbadasa, a gyomrom szokott morogni, ami neha eleg hangos, illetve puffadas is szokott lenni, es muszaj neha szellentenem... a legrosszabb pedig a kellemetlen szajszag...:-( sajnos en magam nem erzem csak masok mondjak. A fogorvos azt mondta, minden rendben van a szamban, szerinte lejjebb van a problema. A belgyogyaszaton azt mondtak, h sok tejtermeket fogyasszak, amit meg is teszek, mert amugy is szeretem. De sajnos ezek utan es erzem a rossz szajizt a nyelvemen. Kerem segitsen! Angliaban elek, ezert nem tudok hazautazni rendszeres vizsgalatokra, de ha egy vizsgalatnal ki tudna deriteni mi a problema arra szivesen hazamennek. Itt se tudok elmenni, mivel nem tudok angolul, hogy ezeket elmondjam a rendszeres vizsgalatokon. Varom valaszat es elore is koszonom. Udvozlettel, Maria

        WEBBeteg szakértő válasza a reflux témában

        Kedves Maria!

        Sajnos több vizsgálatra is szükség van a pontos diagnózishoz. Egyéb emésztőszervi betegség, fül-orr-gégszeti, légzőszervi betegség is lehet az oka a rossz leheletnek, de akár a stressz, a kevés folydékfogyasztás is okozhat ilyen panaszt. A többi panasz között nem feltétlenül kell összefüggést keresni, de egy alapos belgyógyászati vizsgálatot érdemes lenne ezek miatt is elvégeztetni. A nyaki fájdalom, ujjzsibbadás mögött a nyaki gerinc degeneratív elváltozása is állhat, amellkasi fájdalom oka szintén lehet mozgásszervi, de kardiológiai, emésztőszervi, légzőszervi ok is szóba jön, a rossz alvás oka leggyakrabban pszichés ok, illetve a hajhullást a fejbőr betegsége, vashiány, gócfertőzés, stb. is okozhatja. A puffadás oka leggyakrabban táplálkozási hiba, de emésztőszervi elváltozás, nőgyógyászati ok is kiválthatja. Fogyasszon bőven rostot, sok folyadékot, proboitikumot, mozogjon rendszeresen.


        Kérdés: 2010-03-16 22:05:09; Megválaszolva: 2010. március 16., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.