• Epekő, hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        33 éves férfi vagyok. 3-4hete gyakori hasmenés jelentkezett. Általában reggel ébredés után van egyszeri (ritkán kétszer) híg székletem ami időnként teljesen folyékony. Emelett rendszeres puffadás és ritkán enyhe bal alhasi fájdalmat érzek. Voltam gasztroenterológusnál aki UH-t készített. Máj, lép, vese, hasnyálmirigy, prostata, hasi aorta rendben találta. Az epehólyag a szokásosnál kisebb. A doktornő szerint úgy tűnik, hogy van egy 8mm-es epekövem, de a puffadás miatt nem látta jól ezért meg fogja ismételni a vizsgálatot kora reggeli időpontban. Epeproblémák és epekő sajnos előfordultak a közvetlen családban. A doktornő szerint, ha bebizonyosodik, akkor ki kell venni az epehólyagomat.

        Ön szerint az epekő okozhatja a hasmenést és a puffadást?

        Köszönettel,

        Krisztián

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Tisztelt Kérdező!

        A panaszokat valóban okozhatja az epehólyagkövesség. Azonban számos egyéb ok is állhat a háttérben. Az életmód, táplákozási változások nem csak az epehólyagkövesség miatt szükségesek. Kerülje a szénsavas italokat, az egyszerű szénhidrátot, péksüteményeket. Igyon naponta legalább 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvíz). Fogyasszon több növényi rostot. A műtét, amennyiben valóban igazolódik a kő, és az életviteli változások együtt vezetnek sikerre.


        Kérdés: 2010-03-17 21:41:47; Megválaszolva: 2010. március 17., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: