• Candida

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

        Szeretném megtudni, h a szerológiai candida AT vizsgálat tényleg adhat-e hamis eredményt.

        Sajnos sokszor vannak visszatérő candidás fertőzéseink a férjemmel, ezen kívül még rengeteg jel, ami erre utalhat (pl.hajhullás, gyakori légúti megbetegedés, rossz kedélyállapot, édesség iránti vágy, ekcémás bőr stb.)

        Elhatároztauk, h vállaljuk a költséges vérvizsgálatot, csakhogy megtudjuk, tényleg candida áll-e a hátterében a panaszainknak.

        Ez hármónknak 20.000Ft-ba kerülne.

        Mivel jelenleg nagyon rosszul állunk anyagilag (nem panaszképp, mert ez nem ide való, de ez most tény) ezért nem szeretnénk úgymond feleslegesen kidobni a pénzt.

        Mert ha bebizonyosodna, akkor szeretnénk kezeltetni, nehogy komoly bajokat okozzon.

        De olvastam valahol, h sem pozitív, sem negatív eredmény nem 100% a vérvizsgálatból.

         

        Köszönöm a válaszukat.

         

        tisztelettel,

        Kuliné

        WEBBeteg szakértő válasza a Candida témában

        Kedves Asszonyom!

        Az ellenanyagszint valóban nem 100%-os vizsgálat, és a pozitivitása sem erősíti meg, hogy a panaszait Candida fertőzés okozza, ugyanis a gomba minden emberben jelen van. A hiteles vizsgálat a székletvizsgálat, melyben a csíraszám alapján lehet megmondani, hogy valóban a Candida-e a paanszok okozója.


        Kérdés: 2010-03-15 13:07:02; Megválaszolva: 2010. március 15., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: