• Gyomor Panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ur/No! Szeretnem megkerdezni mi a teendo ilyen esetben mint az enyem, ezert elmesellem a kovetkezoket hogy jobban megertsek a helyzetet. Nem emlekszem pontosan de ugy kb.9-10 eves koromban, rosz gyerekkent, sajnos igy kell mondjam mivel nagyon izlett a vass ize, hat szopogattam egy olyan kissebb seletett(egy vas golyot, a sok golyocska kozul amit a csapalydokba tesznek hogy hogy forgast hozzanak letre.)Ez a golyocska kb olyan 1 cm lehetett, lehet kicsit kissebb. Es veletlenul en azt lenyeltem, legurult sajnos. Mivel csintalankodasom nem volt eleg, gondoltam kigurul ha fejre allok, amit megtettem de sajnos nem, es nagyon elhelyezkedett a koldokom folott olyan 2 cm re jobbra es fellfele.Nem tudom mi van ott de azota is ott van. Egy olyan 18 eves koromban ha jol emlekszek megvaltozott a szekletem, higabb lett, ez eddig nem volna gond, de meg egy par ev es egy kis csomorolessel meg hanyni sem tudtam.Ha bajom volt minden hatul ment ki. Eddig minden orvosi vizsgalaton atmentem, ami volt egy jo par, mivel soforkent dolgoztam es voltak ilyen rutin szeru vizsgalatok, de nem talaltak semmit. De en mindig tudtam ahelyet es ereztem a golyonak. Mintha megnott volna az utobbi evekben, nem erossen de most mar szabad szemmel is eszreveheto. Mielott kijottem volna angliaba dolgozni elmentem egy rotgen maganyklinikara ahol aszt mondtak hogy nincs ott semmi csak valami mesz kepzedmeny. Lehetseges volna hogy bekovezodott? Vagy 8 honapot szolgaskodtam itt angliaban a konyhan, nagy streszben, mivel a fonok kicsit nem egesz volt, amig ott nem hagytam, mert minden nap gorcseim voltak es ment a hassam, volt hogy 1 orat is ultem a wcn. Azota hogy eljottem, nincs gondom csak ha tul sokat eszek, akkor ujra gorcsol reggeliben a gyomrom mikor kell uritsek. kerem szepen mondja meg igy nagyjabol mi tortenhetett ott bent-a rosz oldalat es a jo oldalat is, es mirre szamithatok? Nayon koszonom es elnezest kerek. Tiszteletem J

        WEBBeteg szakértő válasza a idegentest témában

        Panaszát valószínűleg irrtábilis bél szindróma okozhatja, a gyermekkorban lenyelt fémgolyó akkor négány napon belül kiürült a széklettel ( a fém nagyon jó röntgen-árnyékot ad, nagyon könnyű kiszúrni, még ha meszes környezetben is van. Az irritábilis bél olyan kórkép, amikor az elvégzett vizsgálatok kóros szervi eltérést nem tudnak igazolni, a bél beidegzésével, motilitásával van probléma. Ezt sajnos stressz erősen rotja. Javaslom, étkezzen gyakran, nyugodtan, egyszerre keveset, mozogjon rendszeresen, intenzíven, és találjon megfelelő stressz-kezelő módszereket (jóga, relaxatio, autogén tréning).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-03-15 13:11:11; Megválaszolva: 2010. március 15., 13:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Nem régiben voltam vékonybél vizsgálaton maszek alapon, régebb óta fent álló alhasi (bélek környékéről eredőnek érzett) panaszaim miatt. Volt vastagbél tükrözés negativ, hasi ultrahang negativ, labor negativ...