• Nyomásérzék gyomárszájnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/hölgy!

        Furcsa nyomásérzetem van a gyomorszáj környékén, mikor eszek, akkor úgy rá 1-2 percre erősen érzem, körübelül 5 percig. Ugyanez történik folyadékkal is. Sav nem jön fel. Amikor érzem a nyomást, akkor ha mély levegőt veszek, akkor kicsit fentem, szívkörnyékén is igen enyhe nyomást érzek. Melyik ebtegség lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Véleményem szerint rekeszsérv okozhatja panaszát. Ez azt jelenti, hogy a gyomor egy része hasűri nyomásfokozódáskor a mellkasba juthat a rekeszizom meggyengült szárai miatt. Emelett nyelőcső-motilitáz zavara vagy reflux is okozhat hasonló panaszokat. Kivizsgálására a nyeletéses röntgen-vizsgálat illetve gyomortükrözés alkalmas.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-09 11:19:15; Megválaszolva: 2010. március 09., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...