• Jobb alhasi fájdalmam lehet az epekőtől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktorúr/nő A problémám már 4 hónapja fenn áll.Jobb alhasi fájdalmakkal voltam kivizsgálásokon.Röviden:Nőgyógyász: aki petefészek gyulladást kikezelte.Háziorvos:baktérium a vizeletben, erre is antibiotokum, majd másik baktérium a vizeletben, megint antibiotikum.Gasztroenterológus:vastagbél tükrözés negatív, gyomortükrözés:Watermelone-stromack, Erosiones ac.ventriculi.Ezekre napi 1 controloc 3 hónapig, és erős antibiotikum 2 fajta a Helicobactériumra. A panaszok továbbra is fenn áltak. Vissza nőgyógyászhoz, aki elküldött hasi ct-re ami negatív.Volt több vérvétel ami szintén nagyon jó volt. A fájdalmam azóta is fenn áll, olyan nagy fokú, hogy olyankor dolgozni sem tudok. A vakbelem környékén érzem, mintha le akarna szakadni a hasam.Vakbélgyulladást kizárták.Nem állandó fájdalom, hanem pár perc után kicsit múlik, majd újra fáj.Viszont köves epehólyagom van amiről 6 éve tudok, panaszom sosem volt.Kérdésem, hogy okozhat epekő jobb alhasi fájdalmat?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Véleményme szerint nem az epekő okozza a jobb alhasi fájdalmat (abszolút nem lenne típusos). A fájdalom hátterében inkább bél-összenövéseket (korábbi gyulladás miatt), endometriózist, esetleg Crohn-betegséget keresnék. Ez utóbbi nagy valószínűséggel kizárható, ha a vatagbél-vizsgálat során a terminális ileum is megtekintésre került és ez ép volt. Sajnos a másik két betegség általában csak műtéti megtekintés során igazolható.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-03-02 10:09:37; Megválaszolva: 2010. március 02., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.