• Cysta: lehet köze a hasmenéshez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő!

        2009. év végén a májam jobb lebenyén 12 mm-es cystát láttak ultrahangos vizsgálatkor. A vizsgálatot végző orvos szerint nem kell vele foglalkozni.

        A háziorvos szerint jó ha 3 hónap mulva (2010. év elején) megnézetem újra.

        Az előzmény ( lehet összefüggésben van):

        2009. nyarán volt egy hasmenésem ( kb. 7-10 nap), nyákos (gennyes) széklettel.

        Orvos nem kezelt, kamillateával kúráltam ki magam.

        Azóta a reggeli széklet széllel jön, és általában inkább hígabb, mint kemény.

        Kérem, legyen kedves a véleményét megírni.Köszönettel: Ilona

        WEBBeteg szakértő válasza a máj cysta témában

        Kedves Ilona!

        Nem gondolom, hogy a 2 panasz között összefüggés lenne. Egyetértek háziorvosával, a cisztát rendszeresen kontrolláltatni kell akkor is, ha panaszt nem okoz. A székletét rendezni fogja ha több rostot és kevesebb egyszerű szénhidrátot fogyaszt, illetve egy probiotikum kúra.


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-28 10:50:50; Megválaszolva: 2010. február 28., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: