• Aranyér fájdalom lehet pszichésen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        Lenne még pár kérdésem. Írtam többször Önnek hogy aranyerem van valószínűleg. 24 éves vagyok 100 kg am utobbi 2-3 88 kg ról meghíztam 100 kg ra. 185 cm vagyok. Írtam hogy üzletvezető vagyok sok streszz ér kb 1 jó éve már sokat idegeskedem és jóformán egy éve nem nagyon mozgook sőt szinte többet járok kocsival mint gyalog. Nos kérdésem hogy kifejezetten streszttől illetve kevés mozgástól kialakulhat belső aranyér? Esetleg a rossz testtartástól hogy görbén állok és ahogy nyómodik az alhas amiatt?  Utobbi napokban sportoltam ez 5. napja már de ma meg megint érzékeny volt mondjuk ma volt egy kis idegeskedés és hosszab autóúton is voltam a mai nap folyamán és érzékeny volt többször is. Pedig 2-3 napja megint jo volt. Nem értem most ez nekem életem végééig igy lesz? Mikor várhatom az elmúlását? Nem voltam még mindig Dokinál de már nagyon nem tudom mitévő legyek nem is maga a nyilalgató érzés miatt hanem az hgoy mivel múlasztható el isten igazából ez az egész belső aranyér? Esetleg valami nagyon jó ötlete nincs? És a belenyilalás lehet attól hogy idegeskedek illetve pszihésen?

         

        Várom Válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a aranyér témában

        Tisztelt Kérdező!

        A legfontosabb faktotrok közöt az aranyeresség kialakulásában ott van a kevés mozgás-sok ülés és a stressz. A napi mozgás elkezdése mellett, a sok zöldésg. növényi rost és a megfelelő folyadékbevitel a legfontosabb. A javulás pár héten belül várható, de a teljes panaszmentességig akár hónapok is kellhetnek, ha a sok ülés és a stressz megmarad. A fizikális vizsgálat célszerű lenne, hiszen az esetek egy részében fissura, krónikus nyálkahártyaseb is társul. Ennek kezelés alapjaiban hasonló, de, amennyiben ideje engedi keressen fel egy proctológiai szakrendelést.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-26 10:37:42; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: