• Gyomorfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor!

        11 éves lányom sokat panaszkodik gyomorfájdalomra, és még gyomoridegre is napi rendszerességgel panaszkodik, étkezése: megfelelő  nem beteges .

        Mi lehet ezeknek a tüneteknek az oka?

        Köszönöm válaszát: aggódó anyuka..

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájdalom témában

        Kedves Anyuka!

        A kislány gyomorfájdalmának hátterében állhat a stressz, a helytelen táplálkozás, például több egyszerű szénhidrát, esetleg cukros üdítő, szénsavas dolgok, stb. fogyasztása, illetve belgyógyászati ok. A kislány esetében fontos figyelembe venni, hogy mennyire szorong, hogy teljesít az iskolában, milyen az otthoni légkör, van-e egyéb panasz, például székelési panasz, hányinger, stb. Azt javaslom, hogy ha sok a stressz, akkor ezen próbáljanak változtatni, akár pszichológus segítségté is kikérve, illetve tekintsék át a táplálkozást, nem csúszott-e be valamilyen apró hiba, emiatt célszerű naplót vezetni. Ha ez nem hoz eredményt, keressék fel a gyermekorvost, esetleg gasztroenterológiai kivizsgálás is szükséges lehet.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-26 09:51:25; Megválaszolva: 2010. február 26., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: