• A hasi fájdalmam előjön majd eltűnik

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Egy visszatérő problémával fordulok Önökhöz ami már körülbelül 10 éves korom környékétől kezdve újra és újra megjelenik az életemben.Nem meghatározott időközönként a köldököm környékén a jobb oldalon szúró fájdalom lép fel ami általában pár óráig tart, majd minden előjel nélkül ahogyan megjelent el is tűnik. 2007/2008 szilveszterén(nem ittam alkoholt nem buliztam úgyhogy biztosan nem ezért) ismét előjött a fájdalom akkor viszont több napig fennt maradt ezért bementünk a kórházba ügyeletre ahol 3 orvos is megvizsgált vakbélgyulladásra gyanakodtak de nyomásra nem fájt fokozottan és az últrahangos vizsgálat sem mutatott ki semmit, csak azt hogy valamennyi víz felhalmozódott a hasamban és valószínűleg vírus okozta. A kórház után 1 napra megint nyomtalanul eltűnt(pedig semmilyen gyógyszert illetve kezelést nem kaptam) egészen mostanáig...vasárnap kezdődött minden előjel nélkül a fájás és egészen mostanáig(kedd este) tart és még mindig nem múlt el..a napi teendőkben nem gátol, tompán fáj, de reggel és este fokozódik..nyomásra enyhén érzékeny konkrétan a köldököm mellet és kissé alatt jobb oldalon esetenként a derekamba sugárzik, enyhe hányingert éreztem mikor megjelent de ez azóta nem fokozódott és nem vagyok étvágytalan. Sajnos szorulással kűzködöm évek óta ez még talán fontos lehet igyekszem sok gyümülcsöt enni.

        Azért ide írtam mert nem tudom érdemes lenne-e újra esetleg kórházba menni, azért nem mentem eddig mert végülis a múltkor sem mutattak ki semmit és eddig mindig nyomtalanul elmúlt..egyáltalán mi lehet ez? Emésztési probléma? Epekő? bélbetegség? vagy mindegyik lehetséges? Mert gondolom a vakbélgyulladás kizárható mivel kimutatták volna másfél éve ha erről van szó...Elnézést a hosszú levélért.

        Válaszukat előre is köszönöm!

        üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok hátterében állhat funkcionális bélbetegség, minden kimutatható ok nélkül. Fogyasszon sok zöldséget és igyon naponta legalább 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvíz). Heveny vakbélgyulladás bármikor kialakulhat, de ennél intenzívebb és fokozódó hasi fájdalom a jellemzője. A hasi ultrahang az epehólyagkövességet leírta volna. Amennyiben a panaszok nem alakulnak és egyre gyakrabban jelentkeznek gasztroenterológiai kivizsgálás, ha szükségesnek látják vastagbélvizsgálat (irigoszkópia, colonoscopia) indokolt.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-26 09:58:15; Megválaszolva: 2010. február 26., 09:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: