Hirdetés
      • Gasztro?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt DoktorÚr

        37 éves vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhat a bal bordaív alatt fájdalmat?

        Már régóta vannak panaszaim, gyaktan fáj a hasam, és a székletem is nagyon rendszertelen.Szinte minde alkalommal csak manuális segítséggel sikerül.Egy ideje majdnem állandó fájdalmat érzek a bal oldali bordaív alatt, ha lehajolok akkor néha olyan erősen fáj, hogy felállás után fél-egy percig csak pihegek.Néha úgy érzem, mintha átszúrnának egy dárával.Ennek a fájdalomnak a helyétől lejjebb (én úgy gondolom a vastagbél lehet)gyakran erős fájdalmat érzek amikor áthalad a béltartalom, bélgáz.

        Elég sok gyógyszert szedek: Medrol:8mg, Adexor MR 2*1, Pentoxyl Ep 2*1, Venoruton 2*1, Rutascorbin 2*1, Huma-folacid 2*1,  Omeprazol, Kálium 1.000 mg 3 naponta, D3 vit, Lecitin.

        Betegségeim: NDC, Raynaud sy, TOS.

        Már elég sok fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt beszedtem, mióta a medrlt szedem azóta nem kellett szednem, most csökkentve lett a Medrol adag és úgy néz ki, hogy kell mellette szednemgyulladáscsökkentőt is.Nem tudom mit csináljak? El merjem kezdeni így, hogy fáj a hasam?

        Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Panaszát okozhatja a súlyos fokú székrekedés illetve a széklet pangása a vastagbélben. A bal bordaív alatt a vastagbél elég éles kanyarulatot vesz, az ezen való nehezített széklet-passzázs provokálhatja tüneteit (sajnos a kollagenózisok is súlyosbíthatják a motilitászavart). Ennek megoldása a széklet rendezése. Ehhez megfelelő rost- és folyadékbevitel, rendszeres, intenzív testmozgás alapvető. A széklet lágyítására a Mucofalk Orange vagy a Laevolac szirup alkalmas. A manuális segítséget glicerines kúp használata válthatja ki. Átmenetileg enyhe hashajtók is szükségessé válhatnak (Dulcolax). A nem szteroid gyulladáscsökkentők sajnos szinte törvényszerűen gyomor-bélnyálkahártya károsodást okoznak mellékhatásként, így szedésüket nem javaslom (tartósan semmiképpen).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-21 18:25:53; Megválaszolva: 2010. február 21., 18:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: