Hirdetés
      • mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr, Nő! Másfél hete tartó alhasi fájdalmakkal küzdök.Háziorvosomat felkerestem a vizeletemben gennyet és fehérjét talált.Tarivid gyógyszert írt fel. A vizeletem nem csíp nem is ég de a székletemen vércsíkot találtam. Azóta a székletemen vért nem találtam.Valamelyest a fájdalmaim is csökkentek, de néha kisebb görcsöket érzek ami a bal combomba sugárzik. A vizeletem is már rendben van. A háziorvosom szerint talán bélhurutom volt.Várjak-e még vagy keressek fel egy gasztroenterológust? Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

        Első körben egy hasi ultrahangos vizsgálatot javasolnék, hogy nincs-e vesekövessége, nem-e ez okozza a panaszokat. A bélhurut hasmenéssel járna, így ez kevésbé valószínű, azonban az észlelt vérzés miatt indokolt legalább egy végbélvizsgálat elvégzése. A széklet felszínén megjelenő vércsík aranyeresség vagy végbélnyálkahártya-sérülés következménye lehet, enek megelőzésére a széklet lágyítása alkalmas (Mucofalk Orange, Laevolac sziprup használata, bő folyadékfogyasztás)


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-17 13:24:19; Megválaszolva: 2010. február 17., 13:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: