• Véres váladék a székletem, vastagbélrák lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!

        Kétségbe vagyok esve.
        Régebb óta, talán fél vagy 1 éve ( talán több, mint egy éve ), nem tudok pontosan visszaemlékezni rá,  megváltoztak a székelési szokásaim. A normális napi 1 max. 2 székletet felváltotta a többszöri, kiszámíthatatlan nyákos, híg jellegű széklet, amely több alkalommal is véres volt. Aztán egy idő után érdekes módon, ez normalizálódott úgy ahogy, de az elmúlt hetekben megint rámtört, és képtelen vagyok elmozdulni a WC mellől, mert sűrűn kell mennem. Az a baj, hogy székletem ugyanakkor alig van, inkább ilyen minimális véres váladéknak nevezhető. Állandóan fel vagyok puffadva, sűrűn kell a levegőt eregetnem. Almán és sós vízben főtt krumplin kívül már nem merek enni semmit, hogy ne terheljem a beleimet. Meg azért sem, mert mivel nincs normális székletem, félek, hogy bélelzáródást, vagy bélcsavarodást kapok.

        Sajnos tudom, hogy ez az életmódomnak is köszönhető, hogy idáig jutottam,  mivel komputeren dolgozom, így egész nap a gép előtt ülök, keveset mozgok, van rajtam súlyfelesleg is..

        Szóval nagyon el vagyok keseredve, hogy lehet, hogy vastagbélrákom van? Nagyon félek a tükrözéstől.

        Tiszta KO vagyok. Mit tudna nekem mondani Tisztelt Doktornő / Doktor Úr?

        Köszönöm válaszukat.
        Egy 45 éves budapesti férfi

        WEBBeteg szakértő válasza a székelési panasz témában

        Leginkább azt tudom tanácsolni, hogy ne essen kétségbe. Szánja rá magát egy vastagbél-tükrözésre, mert ez a panaszai alapján abszolút indokolt. Panaszai megfelelhetnek akár vastagbélráknak is, de ez egyáltalán nem biztos, azonban kizárni legbiztosabban a tükrözéssel lehet (illetve ha valamilyen gyulladásos eltérés lenne, az is ezen vizsgálat során derülhet ki). Számos helyen végzik már bódításban, altatásban is a vizsgálatot, érdemes utánajárni a dolognak.


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-17 13:30:17; Megválaszolva: 2010. február 17., 13:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: