nyálka

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr.

Az a kérdésem hogy 1 hetes antibiotikum kúrát kb 6 napja hagytam abba 2 napja a székletemen barnás nyálkát vettem észre ilyen nyálka már volt pár éve, akkor belső aranyeret állapítottak meg. Most is az lehet? Vagy esetleg bélgyulladás tünete? Válaszát köszönöm: Diána.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a nyálkás széklet témában

Panaszát okozhatja az aranyeresség, de akár az antibiotikum kezelés okozta bélflóra-károsodás, emésztési zavar is. Javaslom, tartson probiotikum-kúrát (Normaflore, Lactív), étkezzen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset és vigyázzon arra, hogy ne legyen székrekedése (ez provokálja az aranyeres panaszokat). A bélgyulladás mindenképpen hasi fájdalommal, hasmenéssel járna, így véleményem szerint ez nem áll fenn.

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2010. február 16., 21:23; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...