• Rekeszizom sérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kb. másfél éve májpanaszaim vannak, sokszor nehéznek érzem, éjszaka mintha tűkkel szurkálnák, néha rohamokban rámjön kb. másfél óráig tartó jobb borda alatti fájdalom. Vizsgálataim: hasi ultrahang negatív, vérvétel negatív. Nemrég voltam gasztroszkóián. Vélemény: Reflux oesophagitis. Hiatus Hernia szerepel. Régóta sejtettem, hogy rekeszizom sérvem van amely nyomja a májamat. Ez be is bizonyosodott. Rengeteg fájdalomcsillapítot beszedtem már, pszihésen is megvisel a fájdalom. Kérem szíves tanácsát, ezen információk alapján! Mit tegyek? Hova forduljak? Köszönettel: Erzsok

        WEBBeteg szakértő válasza a rekeszsérv témában

        Tisztelt Kérdező!

        Első lépés a reflux gyógyszeres kezelése és a szoros gasztroenterológiai kontroll. A műtét indikációja és sikerességének esélye ennyi adat alapján nem állapítható meg. A tünetek csökkentésében az életvitelnek és táplákozásnak legalább akkora szerepe van, mint a gyógyszeres kezelésnek. Mindenkéépen kezelje gasztroenterológus és beszélje meg vele a szükséges kezelést és életviteli változtatásokat.


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        szülész-nőgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-16 21:36:38; Megválaszolva: 2010. február 16., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.