• Nehéz székelés (gyümölcs és hashajtó készítmény)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor nő/Úr! A kérdésem a következő: 01) Milyen gyümölcsöt kellene ennem, hogy a székelésem könnyebb legyen (lehet bármi)? Ha kis ideig hashajtót szeretnék szedni. 02) Akkor melyik a legalkalmasabb? (Legbiztonságosabb? ) Remélem, van olyan, ami kiszámítható. Mivel még iskolába járok, így nem szeretném ott végezni "nagy dolgomat", ha esetleg kiszámíthatatlanok ezek a készítmények! Sajnos hetente max. 3x végzem az efajta dolomat. De a 3x-i az nagyon ritka. Mostanában 2x! =( Csak azért kérdeztem a hashajtóra, mert (sajnos) elfeledkezem a napi gyümölcs bevitelre.:( Pedig ez lenne a legjobb. (Olvastam még v.hol, hogy naponta 3db gyümölcs a minimum, hogy vitamin bevitel meg legyen.) 03) Melyik gyümölcs tartalmaz több rostanyagot? 04) A folyadék bevitel is befolyásolhatja a székelést? (Naponta 1 - 1, 5 L iszok.) Köszönöm a választ: ANY

        WEBBeteg szakértő válasza a székrekedés témában

        Kedves ANY!

        Elsőként nem a hashajtó szedése javasolt, hanem a bőséges folyadék és rostfogyasztás, illetve javasolt lenne rendszeres probiotikum-fogyasztás is. A rost lehet gyümölcs (alma, körte) vagy gabonarost (teljes kiőrlésű pékáru vagy müzli, stb). Ne feledkezzen el a napi 2, 5-3 l szénsavmentes víz beviteléről és a rendszeres testmozgásról!


        Kérdés: 2010-02-13 14:59:11; Megválaszolva: 2010. február 13., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: