Hirdetés
      • Sok üdítőt és sört fogyasztottam, ez lehet a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/DoktorNő!

        Lehet, hogy túlaggódom a dolgot, de 2 napja hasi fájdalmam van. 3 nappal ezelőtt jelentősebb mennyiségű szénsavas üdítőt és sört fogyasztottam, melynek eredményeképpen ahogy nálam lenni szokott, mérsékelten puffadtam és megszaporodott a büfögések, bélgázok ürítésének gyakorisága. Ezzel egyidejűleg szúró érzést éreztem a hasam bal alsó tájékán. Ez gondoltam a puffadással jár. De valamilyen oknál fogva ez a fájdalom nem múlt el teljesen, mint ahogy lenni szokott, hanem nyomásra érzékeny maradt a hasam bal alsó része -enyhe szúró fájdalom- (körülbelül ha derékra teszem a kezem és benyomom a hasam elülső részét) Továbbá, ha előre vagy balra hajolok, bal oldalra fordítom a törzsem illetve ha nagy levegőt veszek, enyhe szúró fájdalmat érzek ugyanazon a tájékon. Kissé aggódom, mivel olvastam a puffadás tüneteit és rám illettek, de mostanra megszűnt a fokozott a bélgáz ürítés és sűrű böfögés, de a fájdalom megmaradt, így nem igazán tudom, hogy mit tehetnék a fájdalom megszűntetése érdekében. Egyéb tünetet nem tapasztaltam magamon eddig. Mitől lehet ez?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi panasz témában

        Kedves Kérdező!

        Elsősorban táplálkozási hibát kell keresni. Ne egyen egyszerű szénhidrátot, fehér lisztből készült pékárut, puffasztó ételt. Fogyasszon sok folyadékot, rostot, probiotikumot, illetve érdemes Espumisant is bevenni. Ez pár nap alatt nagy valószínűséggel rendezi problémáit, ha mégsem így alakul, keresse fel háziorvosát.


        Dr. Csuth Ágnes, Vital Balance Életmódközpont
        vitalbalance.hu, 06-30/639-5101
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-09 20:34:00; Megválaszolva: 2010. február 09., 20:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Folyadékfogyasztás
        Tények és tévhitek a vízről és az üdítőitalokról.
        Tiszta orrok, nyugodt napok