Hirdetés
      • végbélprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Körülbelül két hete valamilyen hüvelyi fertőzést diagnosztizált nálam a nőgyógyászom, amire Klion-d 100 hüvelytablettát kaptam. Használtam is rendesen eddig 6 napig, tegnap a menstruációm miatt nem használtam tovább. Azonban az a problémám, hogy már a hüvelyi problémám felismerése után is elkezdtem tapasztalni végbélviszketést, majd ezután a székelés is fájdalmassá vált, és nagyon kevés vért is észleltem néha mintha a végbelemen seb lenne. A viszketés csillapodott kicsit, de még mindig megvan.  Aranyérre gondolok, bár kitapintani semmit nem lehetett. A legnagyobb problémám viszont az, hogy wczés után hiába tisztálkodok meg rendesen akármikor megyek legközelebb mindig azt tapasztalom, hogy a végbélnyílásom körül még mindig/már megint "koszos" vagyok. Emiatt pár napja már óránként wcre járok. Ez lehet aranyér miatt? Nagyon kellemetlen a helyzet, a fehérneműmet is összekeni. Mi lehet a probléma és mit lehet tenni? Lehet ez a hüvelyi fertőzéstől is?

        Válszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a végbélrepedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt probléma a végbél fissura, mikor egy sérülés keletkezik a végbélnél a nyálkahártyán. Vegyen naponta ülőfürdőt, használjon gyulladácsökkentő krémet, vagy kúput. Recept nélkül kaphatóak a patikákban. Figyeljen oda, hogy minden nap legyen, normális keménységű széklete. Fogyasszon legalább napi 2 liter folyadékot (szénsavmentes ásványvíz) és elégséges növényi rostot. Amennyiben 2-3 hét alatt sem változik a helyzet, sebészeti-proctológiai vizsgálat szükséges. A nőgyógyászati fertőzésben is szerepet játszhatott, de az inkább oka, mint következménye.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 21:03:02; Megválaszolva: 2010. február 10., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés