Hirdetés
      • Gyomorégés és hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        43 éves nő vagyok. Már egy ideje ég a gyomrom, időnként fáj a bal bordaív alatt és gyakran van hasmenésem, de úgy hogy szaladnom kell. Ez teljesen megkeseríti az életemet. Kérem adjon tanácsot, hogy hová forduljak, mi lehet a bajom. Már a kávéról és a cigiről is lemondtam, hátha javul a helyzet, probiotikumot szedek, kreon 10000 emésztőenzimet ( persze csak magamtól), de nem használ semmi sajnos. 2001-ben volt epekőműtétem. Gyulladt falú epehólyageltávolítás történt 2, 5 cm-es kővel laparoszkópiával. Nem tudom ez is közrejátszhat e.

         

        Kérem segítsen!

        Válaszát előre is köszönöm,

        Tisztelettel:

        Éva

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfájás témában

        A gyomorégés ésd a bal bordaív alatti fájdalom gyomorsavtúltengés, gyomorhurut vagy gyomor-nyobélfekély tünete lehet. Hogy ezen diagnózisok közül melyik, azt endoszkópos vizsgálattal tudhatjuk meg, a panaszok ezen része adekvát savcsökkentő kezelés mellett szűnhet. A gyakori hasmenés, ha riasztó tünet (fogyás, vérzés, éjszakai nyugalmat megzavaró panaszok) nem társul hozzá, irritabilis bél szindróma részjelensége lehet (ezen betegségben szervi eltérést nem tudunk kimutatni, a bélmotilitás, a bélbeidegzés megváltozása okozhatja). A dohányzás és a kávéfogyasztás elhagyásamár jó pont (mindkettő fokozza a bélperisztaltikát), emelett fontos a rendszeres, gyakori, nyugodt kis étkezés, a stressz megfelelő feldolgozása (jóga, relaxatio), illetve a rendszeres testmozgás. Ha azonban a fent említett riasztó tünetek közül is fennáll valamelyik, további gasztroenterológiai kivizsgálás szükséges.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-04 11:42:30; Megválaszolva: 2010. február 04., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: