• Gyomor probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő\Úr!

        20 éves férfi vagyok, már lassan egy hónapja enyhe szúró érzést érzek a hasamban, néha úgy érzem, hogy feszül a hasfalam és kb. hetente egszer megy a hasam(nem mindig híg, van amikor massza állagú), ami legfeljebb 3-4 óra múltával elmúlik teljesen. Gyakran előfordul, hogy nem merek elindulni valahova, mondjuk barátokkal szórakozóhelyre, vagy hosszabb busz útra, mert félek, hogy rámjön a hasmenés, emiatt gyakran feszült vagyok. Mivel felsőoktatásra járok ezért muszály buszra ülnöm, ekkor ha nem is megy a hasam beveszek egy hasfogót(vagy előtte való nap és aznap nem eszem semmit), ami kicsit javít a közérzetemen, mert sajnos már előfordult, hogy ott jött rám. Az elmúlt 1-1, 5 hónapban kb 9-10 kg-ot fogytam önszántamon kívül, viszont nem érzem magam rosszul, egyedül az alkalmi hasmenések zavarnak, a szúró érzés sem olyan erős, hogy kellemetlen legyen. Rendszeresen sportolok, nem dohányzom, nem kávezom, alkoholt is csak mértékkel fogyasztok. Mi lehet a problémám oka?

        Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        A hetente egyszer jelentkező hasmenés, illetve lágyabb széklet nem aggasztó dolog, tulajdonképpen stresszes életmód, rendszertelen illetve összetételében nem megfelelő étkezés mellett általánosan előfordulhat. Azonban a 9-10 kg-os fogyás mindenképpen riasztó jel, mielőbbi gasztroenetrológiai kivizsgálás javasolt.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-02-05 14:57:52; Megválaszolva: 2010. február 05., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is...