• Laktóz intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Az előző levelemben már érdeklödtem a hasi nyirokcsomo gyulladásról, most az lenne a kérdésem hogy okozhatja e tejcukor érzékenység? Ez a betegség élete végéig megmarad a kislányomnak? Mitől alakukhat ki a tejcukor érzékenység? Az ultrahang vizsgálaton azt mondták hogy a lépe nem kórosan de meg van nagyobbodva, ez mit jelent és az hogy szabad folyadék van a bal kismedencében? -sajnos a kezelőorvosunktól nem kaptam választ ezekre a kérdéseimre! Válaszát előre is köszönöm!        ui:Ön szerint nem lenne értelme esetleg a további allergia teszteknek?                                                 

        WEBBeteg szakértő válasza a tejcukor érzékenység témában

        Kedves Kérdező!

        A tejcukor érzékenységben nem szokott hasi nyirokcsomó megnagyobbodás lenni. A tejcukor érzékenység, ha nem veleszületett, akkor sok esetben rendeződik. Tejcukor érzékenység kialakulhat pl. antibiotikum szedés után, egy fertőzéses bélgyulladás során, amikor a bélhámsejtek felszínén lévő tejcukor bontó enzim sérül. Ha az ultrahang alapján nem kóros a lépmegnagyobbodás, akkor aggodalomra nincs ok. Általában gyermekkorban normálisan is nagyobb a lép és a máj egy kicsivel. A szabad hasűri folyadék bélgyulladás során szokott előfordulni például, vakbélgyulladás során is fellép. Általában ilyenkor az ultrahangot később meg szoktuk ismételni, hogy a folyadék mennyisége hogyan alakul.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010-02-04 15:30:01; Megválaszolva: 2010. február 04., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: