Hirdetés
      • Étkezés után ég a gyomrom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az a problémám, hogy étkezés után ég a gyomrom, középen, gyomorszájnál. Mit tegyek, hogy ez elmúljon?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorfekély témában

        Az étkezést követő fájdalom gyomorfekély tünete lehet, de jelentkezhet fekély nélkül is, úgynevezett fekély típusú dyspepsiában (emésztéssel összefüggő működési zavar). Először is javasolt a gyakori rendszeres kis mennyiségű étkezés, a kávé és alkoholfogyasztás kerülése (a mindennapi reggeli alapvető fontosságú! ).

        Ha panasza nem szűnik vagy riasztó tünetek (fekete széklet, erősödő, éjszakai nyugalmat zavaró fájdalom, hányás, súlyvesztés) jelentkeznek, mindenképp gyomortükrözéses vizsgálat szükséges.

        Dr. Plósz János   gastroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-03-04 09:15:32; Megválaszolva: 2011. április 08., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...