Epés reflux

Kedves Doktor Úr!

 

Azt szeretném megkérdezni, mit lehet tenni az epés reflux-al, ha már PPI-t, Ventert, Alusulint, Motiliumot szedek több hónapja és a tüneteim, fájdalmaim változatlanok? Az újabb tükrözés is kimutatta, hogy nincs javulás. Sok epe van a gyomorban, valamint nyelőcsőgyulladás és reflux I. Nem is kaptam új gyógyszert, ill. az Ulcogant, de az is olyan hatóanyagú, mint az Alusulin és drága is. Tudom, hogy az epe okozza az egész galibát, mert amíg csak savas voltam azt jól tudtuk kezelni a gyógyszerekkel. Ezért szeretném tudni, mit lehet tenni, hogy ne kerüljön a gyomorba az epe? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

 

Egy nem gyógyuló gyomorbeteg

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza epés reflux témában

Gyógyszeresen többet nem tudunk, ahogy Ön is tapasztalja, nem ez a kulcsa a gyógyulásnak. Az epés reflux természetes jelenség, csak akkor kóros ha túlságosan gyakran illetve nagy mennyiségben jelentkezik. A normális gyomor-bélperisztaltika helyreállítására a rendszeres, gyakori, nyugodt kis étkezés lehet a megoldás. Ehhez kapcsolódóan a rendszeres, intenzív testmozgás segíthet a megfelelő bélmotilitás helyreállításában. (A SAlvus-vizes ivókúrát is érdemes megpróbálnia) .

Kérdés: 2009. december 17., 14:02; Megválaszolva: 2011. január 29., 14:48
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok