Gyógyítható?

Köszönöm szépen a gyors választ doktor úr! Annyit szeretnék még megkérdezni, hogy tükrözés helyett a CT vizsgálat nem mutatja ki az elváltozást? Esetleg ilyen panaszokat idegesség nem válthat ki vagy aranyér probléma? - Mert nem állandóak a panaszok (pl. váladékos széklet), de sajnos időközönként vissza tér már, mint, ez a hol szorulás, hol csak ingerel stb. Ha csak gyulladás van, akkor is szükséges a tükrözés vagy gyulladáscsökkentővel helyre hozható? Ha pedig mégis daganatos elváltozás van, akkor, mennyi a gyógyulásra az esély? - hiszen még csak 24 éves vagyok.. Válaszait előre is köszönöm! Minden jót!

Dr. Csuth Ágnes válasza béltükrözés témában

A CT-vizsgálat eredménye utalhat vastagbél-folyamatra, de ezirányú diagnosztikai pontossága nem megfelelő. A székelési habitus megváltozását okozhatja fokozott stressz, idegeskedés, a székelést követő vérzést pedig aranyereség. 24 évesen nem a vastagbélrák az elsőként felmerülő diagnózis, de teljes bizonyossággal kizárni tényleg csak vastagbél-tükrözéssel lehet (esetleg röntgenes módszerek: virtuális colonoscopia (speciális CT-vizsgálat) vagy irrigoscopia jöhet szóba). Amíg nincs konkrét diagnózisunk, addig terápiáról sincs értelme beszélni. A vastagbélrákból való gyógyulás esély pedig az adott folyamat stádiumától függ.

Megválaszolva: 2009. december 11.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Vastag- és vékonybél tükrözés
Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Szeretném Önt megkérdezni arról, hogy a kolonoszkópiánál alkalmazott előkészítő hashajtó protokoll milyen mértékben takarítja ki...
Tükrözés
Ttegnp voltam béltükrözésen a doktórnő nem mondottsemmit a papiron az áll, hogy több kerek éles szélü fekély van ez vilt a hatodik tükrőzésem és nem tudott...
Béltükrőzés
Tisztelt Dr, Ur) Nő. Béltükrözés elött 2. nappal felment a vérnyomásom 180.ra. Rosszul lettem. Én 55. éves vagyok 44 kg. mostanában nagyon lefogytam. Ezek...
Béltükrözések
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olvastam itt egy hozzászólást, tanácsot kért valaki a hasmanéses problémájára és írta, hogy még egyszer nem szeretne tükrözésen...
Furcsa hasfájás mitől lehet?
Mikrobiom vizsgálat, hiányzó...