gasztroentologia

Tisztelt Dr Plosz János Gasztroentologia! Kérdezni szeretnék öntől. A férjemnek a labor (vér, vizelet, széklet, Uh) vizsgálatokból ezeket irták. Magas májfunctios paraméterek miatt vizsgáljuk.Diétat tart.Nem aethylizál.Hasi UH Fénylő, durva echomintázatú, nem nagyobb hepart írtak le. A pancreas érdemben nem vizsgálható.Székletben neutralis zsírcseppek láthatók.Legalon th.indult, elyre májfunkcioban javulás volt tapasztalható.HBsAG és a HCV negatív.Gastroskopos vizsgálat jvasolt (ez bizonyos okok miatt nem lett el végezve kórházban volt más betegségel) . Azt szeretném meg tudni, hogy ezt a gastrskoros vizsgálatót ki-e lehet váltani más vizsgálatal, vagy ön szerint is szükség van erre a vizsgálatra. December elején lesz ujra labor vizsgálata a labor eredményből erre is kapunk választ? Még azt szeretném meg tudni, hogy dieta alatt ehett-e valamilyen húsokat, halakat? Tisztelettel  Gizella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza májfunkció témában

A gastroscopos vizsgálat indikációját leírása alapján én nem látom (ha indikált, kiváltani más vizsgálattal nem igazán lehet) . Az ultrahangos kép máj-elzsírosodásra utal, a zsírcseppek a székletben pedig emésztési zavarra, mely lehet epeelválasztás eredetű vagy hasnyálmirigy probléma. Véleményem szerint az epeürülést kellene vizsgálni, valamint egy hasi CT vizsgálat adhat információt a hasnyálmirigyről. Sovány husok, halfélék véleményem szerint a diéta alatt is fogyaszthatók (sőt, az izomzat megőrzése érdekében javasoltak is) , a zsírbevitel megszorítása szükséges. Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. november 19., 10:43; Megválaszolva: 2009. november 19., 10:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Fájdalom a jobb felhasban
Savcsökkentő szedése
Székletürítési problémák...
Epekő bontás
Baba gyógyszer mellett