• Kell-e operálni az epekövet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hasi ultrahangvizsgálaton epekövességet találtak. Meg kell ezt operálni?

        WEBBeteg szakértő válasza a epekő témában

        Ha típusos epeköves panaszai vannak, mindenképpen javasolt a tervezett időpontban elvégzett műtét. Ha panaszmentes, nem kell operálni, bár a kő okozta irritáció évtizedek alatt fokozhatja az epehólyagrák kialakulásának esélyét, ezért rendszeres UH vizsgálat szükséges, és gyulladásos jelek, fali eltérések esetén szintén epehólyag eltávolítás a választandó.

        Dr. Plósz János gastroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-02-04 14:19:20; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: