GASTROSCÓPIA

Tisztelt dr.úr, köszönöm válaszát, de elfelejtettem hogy nyelőcső fekélyt is megállapítottak és 8.kg-mot fogyott is a férjem, ez a fekély megfog gyógyulni vagy műteni kell? Még röntgenre és hasi ultrahangra van előjegyzésünk, ugyanis 2 alkalommal nagyon nagy hasi görcse és éles hátfájása is volt.Inni nem iszik  Acigarettát pedig letette, várható javulás, gyógyteákat iszik és noacid sav lekötőt kapott.Válaszát köszönöm: Tisztelettel: Muntyánné! e-mail címre kérném szépen a választ, köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza nyelőcsőfekély témában

A leírás nem említ nyelőcső-fekélyt (esetleg a diagnózisok között megjelenhet, mert korábban bizonyos gyógyszerek kedvezményes rendeléséhez szükséges volt ezen diagnózis feltüntetése is) , így valószínűleg ez nem áll fenn. Ha mégis, ez is jól reagál a megfelelő savcsökkentő terápiára, műtétet nem igényel. A hasi görcs és a hátfájás hátterében más betegség is állhat, íhy a további kivizsgálás indokolt (máj-epe-hasnyálmirigy irányába) .Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. szeptember 21., 18:06; Megválaszolva: 2009. szeptember 21., 18:06
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nyelőcső fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Már 2 hete éles, késszúrásszerű fájdalmat érzek a mellkasomban jobb oldalt és egy függőleges vonalban (gyomor vagy epe?)...
Nyelőcső fekély
Üdvözlöm önöket! A feleségemnek nyelőcső fekélye van. Már 9 hetes terhes, és nem szabad szednie a fekélyére a pantoprazolt.itta a salvus vizet...
Nyelőcső fekély
Tisztelt Dr Úr/Nő! Tanácsot szeretnék kérni édesányámnak 2002-ben nyelőcső szükületett álapítotak meg ami évente 2-szer ellenőrizve volt és...
Nyelőcsőfekély és gyomorpolip
Tisztelt Doktor Úr! Több mint 2 éve kezdődtek gyomortáji fájdalmaim, mely nem kifejezetten a gyomromnál, inkább az epémnél érezhető és a...
Bakteriális nyelőcsőfekély...
Kedves Doktornő/Doktor Úr!   3 héte nyelőcsőfekélyt diagnosztizáltak, amely bakteriális fertőzéses is. Erre kaptam antibiotikumot, valamint a...