• Okozhatnak gyógyszerek, gyógyhatású készítmények hányingert?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Mi okozhatja napi rendszerességgel a hányingert? Talán a sokféle gyógyszer szedése? Gyógyszeren kívűl gyógyhatású készítmény javasolt e májregenerálóként? A medveszőlő tea okozhat e hasmenést és hányingert? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hányinger témában

        Gyógyszerek természetesen okozhatnak napi rendszerességgel jelentkező hányingert, hiszen ezeket általában naponta fogyasztják a betegek. Van olyan szer, melynek mellékhatásaként jelentkezik (kemoterápiás szerek, bizonyos fájdalomcsillapítók, köptetők) és vannak olyanok, melyek a gyomornyálkahártyát károsítják, így okoznak émelygést, hányást. A medveszőlő tea nagy mennyiségben tartalmazhat csersavat, mely hányingert, hányást okozhat, ezért azt hidegen elkészítve ajánlják (tulajdonképpen áztatva és nem főzve). Gyógyhatású májvédő-regeneráló hatást a máriatövisnek és az articsóka kivonatoknak tulajdonítanak, de ebben a természetgyógyászok értőbben nyilatkoznak

        Dr. Plósz János gasroenterológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-03 21:20:04; Megválaszolva: 2011. július 27., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr Bánfalvy Péter. A probléma 5 nappal ezelőtt kezdődött, mikor is fájó szúró érzést tapasztaltam a végbel nyilasom körül.Picit túlsúlyos ülő munkát végző nő vagyok. Egy bab méretű kitüremkedést észleltem ami eléggé...
        Kedves Doktor Úr! Kb 5 napja szurkál a gyomrom, feszül, savat érzek,mintha gyakoribb lenne a felbüfögés is. Étkezés után AZONNAL savanyú ízt érzek a számban. Néha ég a mellkasom, a torkomban érzem a savat és mintha az ínyem is...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos