Magas bilirubin a vérben

Tisztelt Dr.,

22 eves fiu vagyok, talpmasszazs utan a masszor rendellenesseget figyelt meg a maj epe gyomor tajekan ezert vizsgalatokra kuldott, miutan a haziorvossal is konzultaltam magas bilirubin szint miatt, elkuldott ujabb vervetelre (biokemia, hematologia, leukocitas Hb Ht hemogramra, imunokemia es vizelet vizsgalatokra)

minden eredmenyem megfelelo, kiveve a bilirubin szintet: direkt bilir 0.45 mg/dL (normalnak <0.3 van megadva) osszbilir 2.23 mg/dL (normalnak <1 van megadva)

a vizeletben a bilirubin ertek negativ, ami meg talan nem tudom jo-e ritkan Ca oxalat kristalyok es mikrobio flora talalhato

ezen kivul a hematologiai resznel a neutrofil feherversejtek 38.9 % (normalnak 45-80 van megadva)

 

egy tunetem van, szekrekedes

tisztelt Doktor, mire utalhatnak ezek az eredmenyek?   (elofordulhat oroklott betegseg, vagy majproblema)

tisztelettel, a tudatlan kerdezo

Dr. Csuth Ágnes válasza magas bilirubin témában

Tisztelt Kérdező!

A laborban lévő eltérések nem jelentősek. Az emelkedett összbilirubin hátterében a legvalószínűbb örökletes ok. A népességben gyakori az ilyen típusú eltérés. A vizsgálatok során egyéb eltérés nem igazolódott, így aggódnia nincs miért. A kontroll vizsgálat szükséges (2-3 hónap) és abban az esetben kell továbblépni, ha emelkedik a bilirubin. Ebben az esetben hepatológiai szakendelést kell felkeresni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 08., 11:20 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 11:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Nagy mennyiségű széklet
Tisztelt Doktor Úr! Október végén tüdőgyulladást kaptam, amire Azi Sandoz nevű antibiotikumot írtak fel. Már az első szem bevétele után...
Gyakori megfázás/fertőzés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémakör amiről kérdezni szeretnék, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakrabban vagyok megfázva, és egyre lassabban...
érzészavar
Tisztelt webdoktor! Tegnap felvázoltam a problémámat (lófarok-szindróma gyanúja,nyeregérzés-zavar,merevedési problémák,porckorongsérv,visszatérő...
Vakbélműtét után
Tisztelt Doktor Úr! Szeptember végén operálták meg a 13éves lányomat vakbélgyulladásra. (hasi fájdalom és uh alapján) ,kezdődő hashartya...
Hasnyálmirigy, epehólyag műtét
Tisztelt Doktor úr! 2 hete írtam Önnek Lipáz érték enyhe emelkedése, gyomorfájás étkezés megkezdése után.. Ön akkor azt mondta, gyomor-bélhurut...