Aranyér kúp hazsnálata

Három hónapja volt császár metszésem, és kb másfél hónapja aranyerem lett. Eleinte véreztem székletürítéskor. Elmentem orvoshoz aki mastu kúpot ajánlott és azt mondta, hogy belső aranyeres csomóm van, táplálkozzak úgy, hogy ne legyen kemény a székletem, de bármit eszek heti kb 3 alkalommal mindíg kemény a székletem és már ordítani tudnék úgy fáj mikor ürítek. Már ki is türemkedett kissé az aranyerem. Jelenleg szoptatom a kisfiamat így a széklet lazítótól is félek. Legszívesebben azonnal kivetetném, de most ne tehetem. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő alatt súlyosbodik az aranyér és mit tehetek, hogy lelassítsam legalább 1, 5 évig mert a kicsimmel akarok lenni és szoptatni továbbra is. Van -e olyan műtéti eljárás ami után gyorsan a családommal lehetek?

Dr. Csuth Ágnes válasza aranyér témában

Tisztelt Kérdező!

A belső aranyeres csomók kezelése nem egyszerű. Tekintettel a szoptatásra mindenképpen agresszívebb helyi kezelést javaslok. Kúp, vagy kenőcs rendszeres használatát, ülőfürdőt. A műtéti eljárás egy-két napon benntfekvéssel jár és pár nap fájdalommal. A széklet lágyításához próbálja meg a Duphalac szirupot, amit szoptatás ideje alatt is nyugodtan alkalmazhat. Ha panaszai továbbra is kifejezettek, mindenképpen menjen proctológiai szakrendelésre.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 07., 21:33 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 21:33
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Belső aranyér vagy korai stádiumú...
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 2 éve megváltozott a székletem a normálisról a kisebb nagyobb bogyószerűre. Próbáltam már többet inni napi 3-4...
Aranyeres csomó
Belgyógyászati kérdés
Van aggódni valóm?
Aranyér, puffadás, szélgörcs