Colitis ulcerosam van véres lett a székletem

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

8 éve colitis ulcerosa-ban szenvedő beteg vagyok.Két hete minden széklet űrítés után vér is látható a wc-ben illetve a papíron.Egyébként nem vérzik.Nem tudom a vastagbelem, vagy az aranyerem vérezhet, mert fájdalmat nem érzek és a székletem is normális, nincs szorulásom. A táplálkozásomon sem változtattm, de az utóbbi időben nagyon sok stresszhatás ért kb. 2 hónap óta folyamatosan.Ezért aztán állandóan fáradt és zaklatott vagyok, lassan már úgy érzem a munkámat sem tudom ellátni;ami elég fárasztó is, mert napi 12 órát dolgozom 3-4 nap egymás után.általában ezután van egy szabadnapom, ami kevésnek bizonyul a regenerálódásra.Ülő munkát végzek és csak pár percem van pihenésre, mert egyedül vagyok és az ügyfelek folyamatosan jönnek. A kezelőorvosom jelenleg szabadságon van és nem szívesen keresnék fel másik orvost, viszont a napi többszöri vérzés megjelenése aggaszt, ezért szeretném a doktornő/úr válaszát kérni, hogy van-e okom aggódnni, vagy legyek türelmes és majd megszűnik a vérzés?

Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza colitis ulcerosa témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján nem igazán lehet eldönteni, hogy mi okozza a vérzést, ehhez eszközös vizsgálat szükséges (a végbél megtekintése már elégséges a diagnózishoz) . Addig is átmeneti megoldásként steroid tartalmú kúp használatát javasolnám (Doloproct vagy Rectodelt kúp) , sajnos mindkettő vényköteles. Aranyeresség esetén a langyos-sós-kamillás ülőfürdők segíthetnek.Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 30., 09:55; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:55
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Proctitis Ulcerosa, végbélrák
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Nyalkas szeklet
Tiszelt Foorvos Ur! 32 eves gondozott colitis (proctitis) ulcerosas beteg vagyok. Az utobbi par napban kinaradt a Pentasa vegbel kup hasznalatom. Mai...
Colitis ulcerosa
Tisztelt Doktor Ur! 31 eves ferfi vagyok, kb 6 ev diagnosztizalt colitis (proctitis) ulcerosaval. 2 vastagbeltultukrozes tortent ez ido alatt, a...
IBD, Imuran - tömegsport rendezvény...
Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, colitis ulcerosa betegségre Imurant szedek, napi 100 mg adagban, 60 kg-os testsúlyhoz. Az Imuran szedése óta teljesen...