miért szédülök?

Reggelente mikor felkelek az ágyból csak sötétséget látok magam előtt, nem vesztem el az egyensúlyom csak nyitott szemmel nem látok. Jobban mondva kis fekete foltokat a sötétségen belül. Nem tudom mitől lehet, csak akkor történik velem, ha felfelé irányba mozgok és gyorsan. A másik problémám az, hogy néha szúró fájdalmat érzek a szívem mellett jobb oldalon. mintha a szívem lenne és mindjárt szívinfraktust kapok, de nem lehet mert jobb oldalon van a fájdalom. Van amikor nagyon intenzív, de az ritka. Egy harmadik problémám pedig, hogy egy szörnyű fájdalom hasít végig a nyelőcsövem felől valahol középtájt, amikor eszem vagy iszom vmit. ritán fordul elő, de olyankor még levegőt sem tudok venni, akkora a fájdalom. Nem nyeltem félre, nem köhögök csak fáj. Nem tudom, hogy elég érthetően el tudtam-e magyarázni, de hálás lennék, ha tudnának valami tanácsot adni. segítségüket előre is köszönöm!

WEBBeteg szakértő válasza szédülés témában

Kedves Kérdező!

A szédülés oka számos betegség lehet, például az alacsony vérnyomás, alacsony vércukor, fül-orr-gégszeti elváltozás, stressz, stb. Ennek kivizsgálásában háziorvosa tud segíteni, ezt a tünetet komplexen, egyéb tünetek, leletek ismeretében kell értékelni

A szúró mellkasi fájdalom akár izom-, idegeredetű is lehet, én ezt tartom valószínűnek, de amennyiben háziorvosa az ön családi anamnézisét, saját kórtörténetét, egyéb betegségeit is figyelembe véve más eredetűnek tartja a problémát, ez irányban is kivizsgálást tud indítani, ezt beszéljék meg.

A nyelőcső fájdalmát gyulladás, savtúltengés is okozhatja, de a szilárd ételek nyelési zavara a nyelőcsőrák első tünete is lehet. Ezt komolyan kell venni, gasztroenterológiai szakrendelésen vizsgálják ki.

Jó egészséget kívánok önnek! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. augusztus 05., 12:23; Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 12:23
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Folytonos hányinger, kis szédülés...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 20 napig szedtem antibiotikumot. Az antibiotikum kúra után 3 nappal lefekvéskor hányingert éreztem enyhét. Nem foglalkoztam...
Emésztési probléma, reflux
Laboratóriumi értékelésben...
Étkezések utáni gyomorsav...
Epehólyag és egyéb problémák