Miért szédülök?

Reggelente mikor felkelek az ágyból csak sötétséget látok magam előtt, nem vesztem el az egyensúlyom csak nyitott szemmel nem látok. Jobban mondva kis fekete foltokat a sötétségen belül. Nem tudom mitől lehet, csak akkor történik velem, ha felfelé irányba mozgok és gyorsan. A másik problémám az, hogy néha szúró fájdalmat érzek a szívem mellett jobb oldalon., mintha a szívem lenne és mindjárt szívinfraktust kapok, de nem lehet mert jobb oldalon van a fájdalom. Van, amikor nagyon intenzív, de az ritka. Egy harmadik problémám pedig, hogy egy szörnyű fájdalom hasít végig a nyelőcsövem felől valahol középtájt, amikor eszem vagy iszom vmit. ritán fordul elő, de olyankor még levegőt sem tudok venni, akkora a fájdalom. Nem nyeltem félre, nem köhögök csak fáj. Nem tudom, hogy elég érthetően el tudtam-e magyarázni, de hálás lennék, ha tudnának valami tanácsot adni. segítségüket előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza szédülés témában

Kedves Kérdező! A szédülés oka számos betegség lehet, például az alacsony vérnyomás, alacsony vércukor, fül-orr-gégszeti elváltozás, stressz, stb. Ennek kivizsgálásában háziorvosa tud segíteni, ezt a tünetet komplexen, egyéb tünetek, leletek ismeretében kell értékelni A szúró mellkasi fájdalom akár izom-, idegeredetű is lehet, én ezt tartom valószínűnek, de amennyiben háziorvosa az ön családi anamnézisét, saját kórtörténetét, egyéb betegségeit is figyelembe véve más eredetűnek tartja a problémát, ez irányban is kivizsgálást tud indítani, ezt beszéljék meg. A nyelőcső fájdalmát gyulladás, savtúltengés is okozhatja, de a szilárd ételek nyelési zavara a nyelőcsőrák első tünete is lehet. Ezt komolyan kell venni, gasztroenterológiai szakrendelésen vizsgálják ki. Jó egészséget kívánok önnek! Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 05.

Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések

Mi okozhatja a régóta fennálló...
Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 5 éve egy intenzív hányással párosuló erős szédüléssel kerültem kórházba (stroke, neurológia). Mivel semmi kóros problémát nem...
Alcsony pulzusszám pajzsmirigy...
Tisztelt Doktornő! 75 éves vagyok. Régen pajzsmirigy túlműködés, 2016-tól alulműködés a diagnózis, a TSH szinten van tartva Letrox gyógyszerrel. A...
Szédülés és beszéd akadás
Tisztek Doktornő! Menyasszonyom kB. egy héttel ezelőtt elkezdett alkalmanként szédülni. A szédülés általában nem tart soká, de ilyenkor a beszéde is egy...
Szédüléses érzés 2.0
Tisztelt Dr. Dunás-Varga Veronika, 2022.12.27. 21: 31-kor kaptam öntől választ és arra szeretnék újra írni önnek. Remélem visszanézhető a korábbi válasza,...
Szédüléses érzés
Üdv, Kicsit komplex kérdésem van és iránymutatást szeretnék kérni, merre menjek tovább. Kifejtős rész: Kb. egy évvel ezelőtt (talán kicsivel több) a covid...
Enyhe szédülés bizonyos pozícióban
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár hónapban részt vettem egy online informatikai képzésen ahol a napok nagyrészében a számítógép előtt kellett ülnöm és nem is...